MENU
Upcoming: Max Jury
20 februari 2016
386 WOORDEN 1 MINUUT

Numb is een fucking lekker nummer – om maar even met de deur in huis te vallen. De man achter Numb heet Max Jury. Hij is al sinds 2014 actief met een EP’tje hier en daar en wat losse singles, maar nog nooit bereikte hij een doorbraak. Misschien is hij met dit nieuwe liedje wel dichterbij dan hij denkt.

Max Jury’s muziek is een rustige, idyllische combinatie van soul, gospel en pop. Dat is een hele mond vol. Het is volgens mij wel de enige manier om zijn muziek te typeren, want al kun je absoluut horen of het een Max Jury is of niet, ieder nummer heeft zo haar eigen charme. Neem bijvoorbeeld Something In The Air, van zijn eerste, gelijknamige EP. Een liedje met een hoofdrol voor de piano. Je wordt instant hartstikke blij van de heerlijke, jazzy riedeltjes die er zo’n vierenhalve minuut lang uitgeperst worden. Een groot contrast met Home; op deze single uit 2015 springt vooral Jury’s zoetzure stem eruit. De diversiteit van Max Jury wordt daarnaast ingevuld door de EP All I Want uit 2014. Ongetwijfeld de meest vrolijke stukjes muziek van Jury’s hand. Vrolijke liefdesliedjes die het best tot hun recht komen op een zonnige dag in mei.

Echter moeten we het voor de doorbraak van Max Jury niet zoeken bij z’n muziek uit 2014 en 2015. Want hoe leuk alle liedjes ook zijn, echt aangetrokken voelt het grote publiek zich er nog niet toe. Dat gaat veranderen, want aan het begin van dit jaar was daar Numb. Het belangrijkste gegeven wat Numb onderscheidt van de rest van Jury’s muziek is de manier waarop hij het beste van zichzelf bundelt in een energiek liedje. De balans tussen muziek en zang is goed, maar bovenal is het de hoeveelheid energie die Numb uitstraalt die het bij mij erg goed doet.

Er is alleen nog één ding wat ongetwijfeld nog beter in de smaak zal vallen. Een combinatie van de ballads, vrolijke piano-liedjes en energieke tracks als Numb. Ook daar wordt aan gewerkt, want Numb is tevens de eerste single van het in juni geplande debuutalbum van Max Jury. Dat wordt ongetwijfeld een veelzijdige plaat, met één overeenkomst, want ik zou de muziek van Max Jury misschien nog wel iets korter kunnen omschrijven: gewoon mooi. Echt heel mooi.

Tweet Share
Geschreven door
Niels
Niels

Je kunt wel stellen dat bij Niels muziek centraal staat, in welke vorm dan ook. Vanaf zijn kinderjaren speelt hij al pianeau, en hij heeft onlangs nog een gitaar aangeschaft. In september 2012 begon Niels als D...