MENU
Upcoming: Folly & The Hunter – warme muziek van bijzonder Canadees viertal
6 januari 2016
289 WOORDEN < 1 MINUUT

Soms word je getroffen door toeval en soms moet je zelf een beetje sleutelen aan je geluk. Dat tweede gold voor Folly & The Hunter: vier volledig verschillende mensen uit Montreal ontmoetten elkaar een aantal jaar terug door middel van een Craigslist advertentie (iets in de trant van: “muzikant zkt medemuzikanten vr gzllg mzk maken”). Dat blijft niet lang in stand, zou je denken, maar het Canadese viertal bracht in 2011 haar eerste album uit en kwam in 2014 – nog steeds in dezelfde formatie – met tweede plaat Tragic Care

Folly & The Hunter combineert traditionele folk met indie, wat zich veelal uit in melancholische liedjes met piano, gitaar, strijkers, drums en slepende zang. Gebroken harten en verlies waren de drijfveer van het tweede album, wat te horen is aan de enigszins sombere toon. Het bevat erg lange nummers, maar deze blijven boeiend en houden je vast.

De nieuwe single Awake is, in tegenstelling tot het gros van Tragic Care, vrij opzwepend en optimistisch. Het bevat een enorm fijne pianomelodie en een (o-zo folky) kickdrum die het nummer in stand houdt. Ook erg tof aan deze track zijn de vrouwelijke vocalen van bandlid Laurie Torres.

De band creëert warme, winterse klanken, maar deze zullen zeker niet misstaan op een volle festivalweide, en ik heb zo het vermoeden dat we Folly & The Hunter hier ook aan zullen treffen deze zomer. Twijfel je nog een beetje, maar ben je liefhebber van artiesten als Bon Iver en Fleet Foxes? Dan ben je bij Folly & The Hunter zeker aan het goede adres. Twijfel je nu nog steeds? Dan kun je hieronder de fijne laatste release Awake luisteren voor die laatste stap tot overtuiging.

Tweet Share
Geschreven door
Vera

Ontvluchtte het verre Limburg voor booming metropool Utrecht. In een vorig of volgend leven succesvol romanschrijfster en muzikante, maar nu vooral studente Nederlands. Schrijft, luistert, leest en gelooft niet...