MENU
Upcoming: de dromerige indie rock van Cool Moon
2 februari 2016
283 WOORDEN < 1 MINUUT

Dromerige rock. Het is een woordcombinatie waarvan je in eerste instantie zou denken dat de betekenissen van de twee desbetreffende woorden bijna niet verder uit elkaar zouden kunnen liggen. En dan nog zoiets: “muziek uit Nederland”. Een andere combinatie van woorden waar niet elke muziekliefhebber meteen warm van wordt. Tóch krijgen de heren van Cool Moon het voor elkaar om enorm fijne dromerige rock te maken én uit ons vaderland te komen.

Het verhaal van Cool Moon begint in 2009, wanneer de band nog als Fortunate Holders door het leven gaat. Al snel vindt een naamsverandering plaats (zoals dat bij bijna elke zelf-respecterende band gebeurt), en begint de band de eerste glimpjes van naamsbekendheid op te vangen als er gespeeld mag worden op Noorderzon Festival en in de studio van 3FM. Ook worden er vaak tripjes op en neer naar Berlijn gemaakt, om daar zowel in clubs als op straat te spelen (och, het mooie muzikantenleven).

En wat komt er voort uit spelen in Berlijn? Inspiratie! En wat hoort er bij elke upcoming-band? Een debuutalbum! Dat moeten de jongens van Cool Moon ook gedacht hebben, want vervolgens hebben de heren ruim een jaar geschreven aan 12 tracks voor hun debuut. Daarna heeft de band heeft zich een week opgesloten in een gymzaal, een kelder en een zwembad (!) voor de uiteindelijke opnames. Al die tijd en moeite blijkt niet voor niks, want midden januari zag het verrassende Earth Is A Spaceship eindelijk het daglicht. Het is een album waarop melodieuze pop wordt gecombineerd met dromerige indie rock, synths, en subtiele samenzang. Fan van Mystery Jets en/of Half Moon Run? Dan zou het zomaar kunnen dat Cool Moon binnenkort hoog staat in je Last.fm-statistieken.

Tweet Share
Geschreven door
Maartje

Het liefst spendeert Maartje haar dagen in Concerto en haar nachten naast haar platencollectie. Kent meer lyrics dan goed voor d'r is, en is altijd in voor een discussie over Alex Turner's haar. Verder kan je h...