MENU
Special: Thaïti viert haar eerste studiokind met videoclip
9 november 2016
271 WOORDEN < 1 MINUUT

Vorige maand vulden ze als voorprogramma van het Noorse KAKKMADDAFAKKA al de bühne in Doornroosje als vervolg op hun opwarmingsact van Zitakula en hun boeking op het Valkhof Festival afgelopen jaar, alles met nog geen EP of album op zak. Maar de eerste stap voor het Nijmeegse Thaïti is vandaag gezet! Het worldbeat, 80’s en R&B geïnspireerde collectief van gedreven jongeren releaste vandaag hun videoclip van hun eerste single ‘Habana’: een ode aan ‘de stad aan de waal’.

Voor de single zijn de handen ineen geslagen met pseudo-Zweedse producer Esben Sandviken. Voor de video wordt er een beroep gedaan op Sam’s en Thomas’ eigen kundigheid. Zij schetsen middels hun beelden een portret van Ed Eleanora: de belichaming van de vrije Nijmeegse clubscene. Extravagant in uitstraling en expressief in zijn beweging vertelt hij zonder woorden dat remmen niet bestaan; de blokkade ben je zelf. Waar deze vorm van expressie mogelijk is moge duidelijk zijn: ‘Habana aan de Waal’, oftewel Nijmegen.

Verder zie je ook danser Mischa van de Hulsbeek en bmx’er Aaron Zwaal de Nijmeegse ideologie een expressief karakter geven. Dat allemaal onder het genot van een groovy ‘80’s funk geïnspireerde bas- en gitaarlijn door respectievelijk Randy de Vaan en Jamil Molenaar, steady beats door Guus van Tiem (het stokje later doorgegeven aan Luuk Gerards), percussionele nuances door Thomas Lazeroms en backing vocals van Simone van Erp en Florieke Vos die net die R&B twist geven aan volle basale stem van Sam Cuppen. Genoeg info, check de kersverse, allereerste video van Thaïti:

 

Tweet Share
Geschreven door
Nick Vermeer

Nick, alias Nicholas, alias Rooie God, slijt zijn dagen met het bedenken van dubbelzinnige one-liners, terwijl hij keiharde Air door zijn - inmiddels versleten - speakers knalt. Slaap voor 10, energie voor 6 - ...