MENU
Recensie: Green Day – ¡UNO!
1 oktober 2012
314 WOORDEN < 1 MINUUT

Toen ik hoorde dat Green Day drie nieuwe albums uit zou brengen, maakte ik even een vreugdedansje. Green Day speelde namelijk altijd een grote rol in mijn muziekbibliotheek en zou dat ook altijd blijven doen.

Het eerste album van de reeks, ¡UNO!, kwam eind september uit, dat ik gelijk ben gaan luisteren.

Na het album voor de eerste keer geluisterd te hebben wist ik niet zo goed wat ik ervan moest vinden, het klonk allemaal zo nieuw. Maar na het album een week lang bijna iedere dag te luisteren, word ik alleen maar enthousiaster.

¡UNO! sluit perfect aan op 21st Century Breakdown (dat overigens far underrated is bij de meeste mensen). Het geluid is vernieuwd, meer van deze tijd. Zelfs een beetje populair. Maar ondanks dat, zeer fijn om naar te luisteren.

Het eerste nummer klonk veelbelovend, maar naarmate je het album verder luistert is het 21st Century Breakdown 2.0. Al heeft het wel uitzonderingen, zoals bij Kill The DJ. Ik had het nummer al eerder gehoord op de radio en werd helemaal gelukkig. Het nummer klinkt uniek, het lijkt gewoon op geen enkel ander nummer. En dat gevoel dat je iets nieuw ontdekt van een band die al 25 jaar speelt, is geweldig.

Eén ding is zeker: na dit album zijn ze het imago van punkband kwijt. Na de eerste paar albums zijn ze de commerciële kant opgegaan, wat niet zo’n slecht idee is gebleken. Maar ik heb zo’n gevoel dat de liefhebbers van het oude Green Day dit album uitkotsen. Veel nummers lijken namelijk op elkaar en geen enkele is snel. Wie weet was dit gewoon de bedoeling en moeten de echte fans wachten op de volgende 2 albums, ¡DOS! en ¡TRÉ!. Voor de fans van het nieuwe Green Day is het een echte aanrader, voor de fans van de oude dingen een echte afrader.

Beluister hier het nieuwe album van Green Day

Tweet Share
Geschreven door
Lisa

Lisa is een 16-jarige zeurpiet uit het Zeeuwse plaatsje Zierikzee. Na haar examenjaar wilt zij naar de School van Journalistiek om muziekjournaliste te worden. Grote dromen voor zo'n klein meisje. Ze heeft zich...