MENU
Recensie: Bonobo – The North Borders
5 april 2013
195 WOORDEN < 1 MINUUT

Bonobo is terug, en hoe! De 37-jarige Simon Green heeft een waardige opvolger voor Black Sands (2010) uitgebracht. Met Erykah Badu, Grey Reverend (Cinematic Orchestra), Szjerdene en Cornelia (Portico Quartet) heeft Bonobo een fijne mix van chill-out en trip-hop met soul- en R&B-invloeden afgeleverd.

Bonobo mixt live instrumenten met software. Waar hij begon met puur elektronische muziek, ging hij steeds meer ‘live’ instrumenten, en vocalen gebruiken. Dit startte met het album Days To Come (2006), en daarna met de plaat waar Bonobo bekend werd bij het grotere publiek Black Sands (2010).

The North Borders bevat 13 tracks die allemaal verschillen van elkaar, wat dit album ook zo fijn maakt. Van tracks waarbij je wegdroomt bij een zonnig strand met palmbomen en een cocktailtje tot tracks waarop je lekker kan dansen. Neem de tracks Cirrus en Know You: dansbaar, goede beat en tegelijkertijd een relaxte ondertoon.

Als je Bonobo niet kent, kan het alle kanten opgaan. Je vindt alles leuk, een deel of helemaal niks. Met The North Borders, gaat hij een nog breder publiek trekken door de vele invloeden uit andere muziekstijlen. Op een schaal van 1 tot 10 krijgt The North Borders een dikke, welverdiende 10. Luister en geniet!

Tweet Share
Geschreven door
Dillan

DJ/Producer die hoopt groot te worden in de muziek. Huis DJ van Muzify, schrijft hier ook af en toe voor. Kan niet zonder muziek, en verder houdt van socializen met vrienden, Lowlands en reizen met de trein (zo...