MENU
Première: February Moon van golfbad tot tsunami met nieuwe clip Like The Waves
26 januari 2017
341 WOORDEN < 1 MINUUT

Winter: het seizoen waarin dipjes langzaam opborrelen en waarin binnen blijven het vaak van kou trotseren wint. Een uitstekend moment om die ene indie-plaat vol melancholie en diepe, zweverige gitaarmelodieën weer eens uit de kast te pakken. De meeste lezers zouden dan meteen aan de eerste Daughter of de tweede The xx denken, maar zulke kwaliteitsmuziek wordt ook in eigen land gemaakt. February Moon is zo’n frisse binnenlandse voortbrenger van melancholische indie. De band met leden afkomstig uit alle contreien van Nijmegen won vorig jaar bandwedstrijd de Roos van Nijmegen, speelde al in de Melkweg en brengt binnenkort een nieuwe EP (All We Ever Do) uit. Muzify heeft alvast een exclusieve voorproef: de clipprimeur van single Like The Waves.

Laat er geen twijfel meer over bestaan: February Moon maakt geen dolblije muziek. Hun nummers gaan over vertroebelde liefdes, verloren vrienden en ander leed. Maar een beluistering van deze muziek dient als prima catharsis van dergelijke gevoelens. Er wordt namelijk niet alleen ingetogen en weemoedig gespeeld, maar er is ook – door toevoeging van drums en rauwer gitaarwerk – genoeg ruimte voor climax. Single Like The Waves is daar geen uitzondering op. Zo gaat de zang in het nummer gaandeweg richting lange uithalen en wordt het gitaarwerk op subtiele wijze schurend en harder, ondersteund door de aanvankelijk nog afwezige, maar later behoorlijk dreunende drums.

Like The Waves werd geschreven door gitarist/producer Flo en frontvrouw Hanne, wiens stem je niet snel zult vergeten. Voor de mastering van de EP werd Geoff Pesche, de mastering engineer van de befaamde Abbey Road Studios te Londen, ingeschakeld. Eerder nam Pesche de mastering van albums van Coldplay, Radiohead en, jawel, grote inspiratiebron Daughter voor zijn rekening: zeker niet de minste namen. In de clip zijn de analoge inktprojecties van kunstenaar OKNO opgenomen, die ook live te bewonderen zijn bij de optredens van February Moon.

Op 10 februari brengt February Moon (onder volle maan!) de nieuwe EP All We Ever Do uit met een releaseparty in Merleyn Nijmegen.

Tweet Share
Geschreven door
Dave Coenen
Dave Coenen

...