MENU
Muzify tipt: Lowlands 2016
18 augustus 2016
578 WOORDEN 1 MINUUT

Normale mensen maken zich druk om hun werk of hun relatie, muziekliefhebbers in Nederland maken zich ieder jaar druk om het blokkenschema van Lowlands. Ook dit jaar bevat de planning van het festival in Biddinghuizen weer een aantal nare clashes die we je in dit artikel gaan besparen. Om het leven van luchtbedden en lauw bier íets te vergemakkelijken, tipt Muzify vijf acts die je op Lowlands in ieder geval niet mag missen.

James Blake – Zondag, 18:45 – 19:45, Bravo

Op North Sea Jazz stond James Blake dit jaar voor een veel te leeg Ahoy. Dat heeft de Brit bepaald niet verdiend: zelden bezorgden zulke warme liedjes on zo veel kippenvel. Zijn vorige plaat Overgrown leverde Blake de felbegeerde Mercury Prize op, zijn nieuwe album The Colour in Anything doet geenszins voor zijn voorganger onder. Je moet er twee en een halve dag op wachten, maar de show van James Blake zal waarschijnlijk een van de hoogtepunten van Lowlands 2016 worden.

Tourist Lemc – Vrijdag, 13:25 – 14:25, Heineken

Vind je vrijdag half twee wat vroeg voor de stoere Nederlandse hiphop van SBMG? Snappen we best hoor. De smeuïge Vlaamse hiphop van Tourist Lemc, inmiddels getekend door label TopNotch, is een prima alternatief. Johannes Faes is een troubadour die vorig jaar in het plat Antwerps onwaarschijnlijke hit scoorde met Koning Liefde. Er lijkt geen enkele twijfel over mogelijk dat die koning na Faes’ show ook de Free State of LLow zal regeren.

Weval – Zaterdag, 23:00 – 23:59, Bravo

Hét exportproduct van Nederland op het gebied van elektronische muziek? Nee, dat is niet Martin Garrix, Afrojack of Hardwell, maar Weval! Het Amsterdamse duo bracht dit jaar zijn langverwachte debuutalbum uit, dat in binnen- en buitenland met de nodige lof/love ontvangen werd. In december sluit Weval zijn beste jaar tot nu toe af in Paradiso, maar voor die tijd moet Lowlands het nieuwe hoogtepunt in de veroveringstochten van het tweetal worden. Zaak dat de zolen van je dansschoenen na de show van zaterdagheadliner Disclosure nog niet versleten zijn dus!

Foals – Zondag, 20:35 – 21:45, Bravo

Foals is een van dé livebands van het moment. Met het ijzersterke What Went Down op zak beginnen Yannis Philippakis en de zijnen zondagavond alvast aan de afbraak van het Lowlands-terrein. De Britten hebben gehint dat ze na hun huidige tour wellicht een tijdje op vakantie gaan, dus grijp je kans om de band in de vorm van zijn leven nu nog te zien! Het is wellicht ook de laatste kans om het vijftal te zien voor ze de stap zetten naar de headlinepositie van festivals als Lowlands: in augustus is de band in Groot-Brittannië al co-headliner op Reading & Leeds.

RY X – Zaterdag, 12:15 – 13:15, India

Artiesten als Tom Odell, Philip Glass, Jamie Woon, AURORA en Oh Wonder op het begin van de dag. Nee, de organisatie van Lowlands staat je niet toe om na een lange nacht eens lekker uit te slapen. Ook op zaterdag moet je als muziekliefhebber vroeg uit bed. Dat is verder geen heel vervelende gebeurtenis hoor, want met de zwoele folk van RY X is het prettig wakker worden. De Australische Ry Cuming is een van de bezigste bijtjes van de muziekindustrie: naast soloproject RY X is hij lid van The Acid en Howling.

Tweet Share
Geschreven door
Dirk
Dirk

Dirk raakte op Best Kept Secret 2013 verslaafd. Niet aan geestverruimende middelen, maar aan alternatieve muziek! Houdt van boeken en foto's, maar alleen degenen waar hij zelf niet op staat....