MENU
Muzify tipt: Down The Rabbit Hole 2016
21 juni 2016
459 WOORDEN 1 MINUUT

De modder van Best Kept Secret is nog niet uit onze broeken gewassen, of we gaan alweer door naar het volgende festival! De grootse poort van het Beuningse konijnenhol opent over drie dagen weer haar deuren, en daarom geven we  – terwijl we duimen dat het weer in vredesnaam wat beter wordt – vijf tips voor Down The Rabbit Hole 2016.


Oscar – Vrijdag, 14:00 – 15:00, Fuzzy Lop

En laten we dan ook maar meteen goed beginnen! De eerste act van de alweer derde editie van Down The Rabbit Hole is niemand minder dan Oscar. EP Beautiful Words (2015) leverde de jonge Londenaar al vergelijkingen met Blur en The Smiths (Morrissey, is that you?) op, en nu debuutalbum Cut and Paste eindelijk uit is, lijkt de timing om Oscar live in actie te zien perfect te zijn.

Michael Kiwanuka – Vrijdag, 16:45 – 17:45, Hotot

Het is inmiddels alweer meer dan vier jaar geleden dan Michael Kiwanuka zijn debuutalbum Home Again (2012) met de wereld deelde. Daarna ging het hard met de Brits-Oegandese singer-songwriter, die samenwerkingen aanging met hedendaagse rockmeesters als Dan Auerbach en Jack White. Tweede album Love & Hate komt over een klein maandje uit, maar voor die tijd is Kiwanuka (ongetwijfeld bewapend met nieuw materiaal) te bewonderen in de Hotot.

 Courtney Barnett – Vrijdag, 19:45 – 20:45, Teddy Widder

Dat Courtney Barnett dé verrassing van de eerste editie van Down The Rabbit Hole was, was allang duidelijk. Dat haar debuutalbum zo’n verschrikkelijk lange naam zou krijgen (en boven iedereens verwachtingen zou uitstijgen) hadden zelfs wij niet verwacht. Al klinkend alsof ze haar lyrics ter plekke bedenkt, rockt de nuchtere Australische de hele tent plat. What’s not to love?

Whitney – Zaterdag, 14:30 – 15:25, Fuzzy Lop

Er zijn weinig gevallen waarbij “ex-“ op iets veelbelovends slaat, maar ex-Unknown Mortal Orchestra-lid Julien Ehrlich en ex-Smith Westerns-lid Max Kakacek weten het tegendeel te bewijzen. Whitney, zo klinkt de naam van het nieuwe project: zwoele country-folk muziek uit het verre Chicago, dat perfect past op een zonnige zaterdagmiddag. Komt dat even mooi uit.

DMA’s – Zondag, 21:20 – 22:20, Fuzzy Lop

Wie houdt er niet van een flinke dosis Britpop op z’n tijd? De heren van “het Australische Oasis” (ook wel DMA’s genoemd) kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Debuutalbum Hills End kwam dit jaar uit en is met de afwisseling tussen keiharde anthems (probeer Lay Down na een keer luisteren maar eens niet mee te blèren) en lieve liedjes (Delete, The Switch) een heerlijk vervolg op de eerdere EP (DMA’s, 2015) die de band eerder uitbracht.

Tweet Share
Geschreven door
Maartje

Het liefst spendeert Maartje haar dagen in Concerto en haar nachten naast haar platencollectie. Kent meer lyrics dan goed voor d'r is, en is altijd in voor een discussie over Alex Turner's haar. Verder kan je h...