MENU
Muzify tipt: Best Kept Secret 2016
13 juni 2016
575 WOORDEN 1 MINUUT

Zodra de maand juni is aangebroken, is het zover: het festivalseizoen is begonnen, en de Muzify-redactie zit volop in de voorbereidingen. Line-ups worden grondig gekeurd, blokkenschema’s worden vergeleken, en Buienradar wordt minstens één keer per uur gerefresht. Best Kept Secret komt steeds dichterbij, en daarom kiezen we vijf acts uit die je – ook al zeikt het van de regen, absoluut niet mag missen!

Bombino – Vrijdag, 16:45 – 17:45, ONE

Omara “Bombino” Moctar is alles behalve een doorsnee singer-songwriter. Moctar groeit op als lid van de Tuareg-gemeenschap (ook Tinariwen) in de woestijn van Niger, maar moet later vluchten naar Libië, Algerije en Burkina Faso. Daar kijkt hij met vriendjes filmpjes van Jimi Hendrix en Mark Knopfler en leert hij zichzelf gitaar spelen. Later sluit hij zich aan bij de groep van meestergitarist Haja Bebe en krijgt hij de naam Bombino, vanwege zijn jonge leeftijd. Tientallen jaren,  vele samenwerkingen met  gerespecteerde artiesten (o.a. The Rolling Stones en Dan Auerbach) en albums verder is hij de eerste act op het hoofdpodium van Best Kept Secret 2016.

Christine and the Queens – Vrijdag, 20:45 – 21:45, ONE

Als je bij Franstalige muziek meteen denkt aan muzikanten als Jacques Brel of Charles Aznavour, denk dan één (of twee) straatjes verder, en je komt bij Christine and the Queens, het project van Française Heloïse Létissier. Eén album is er uitgebracht (Chaleur Humaine, 2014), gevuld met electro-popsongs, waar Heloïse – of Christine, zwoel overheen zingt. Nog niet overtuigd? Dan ben je dat na het kijken van onderstaande clip (die een heel kunstwerk op zich is) zeker wel.

Samm Henshaw – Zaterdag, 19:30 – 20:15, THREE

“Een experiment met 100% slagingskans” is hoe een van onze redacteuren Samm Henshaw begin dit jaar omschreef. So far so good, want met EP The Sound Experiment (2015) verbaasde Samm vriend en vijand met een zestal nummers doordrenkt van soul, R&B en pop, met Autonomy (Slave) als hoogtepunt; een nummer dat door merg en been gaat, in de meest positieve zin van die uitdrukking. Eind april kwam nieuwe single Our Love uit, die des te meer doet verlangen naar een album.

Sevn Alias – Zaterdag, 02:00 – 02:40, FIVE

Sevn Alias is kort gezegd de meest talentvolle rapper van Nederland. Hij was onder anderen al te horen op SBMG-supertrack Mandela(met ook Louis, D-Double, Lijpe & Hef) en bracht zelf meerdere supertracks uit, waaronder Ma3lish en Kifesh. Verder heeft Sevn er dit jaar al twee albums uitgegooid (Twenty Four Sevn 2 & TwentyFourSevn 3). Hij maakte zijn belofte vorig weekend al waar op Pinkpop en staat later deze zomer nog op Lowlands. Even volhouden zaterdagnacht, maar dan heb je ook wat.

Yeasayer – Zondag, 17:00 – 18:00, TWO

Op de Muzify-redactie heerst er na Oud en Nieuw altijd een soort spanning: wat zal dit jaar het eerste nummer  worden dat iedereen omver zal blazen? Nog geen week later was het antwoord er in de vorm van Yeasayer en diens ijf minuten durende I Am Chemistry (inclusief leuke clip met dansende kleipoppetjes). Inmiddels is niet alleen I Am Chemistry favoriet, maar is het hele nieuwe album (Amen & Goodbye) al in één zin genoemd met het woord “jaarlijstje”. We zullen zien.


Meer over Best Kept Secret 2016 lees je in ons Best Kept Secret-dossier.

Tweet Share
Geschreven door
Maartje

Het liefst spendeert Maartje haar dagen in Concerto en haar nachten naast haar platencollectie. Kent meer lyrics dan goed voor d'r is, en is altijd in voor een discussie over Alex Turner's haar. Verder kan je h...