MENU
10x concerten in september
31 augustus 2016
892 WOORDEN 2 MINUTEN

Nu de meeste festivals er op zitten, begint langzaam maar zeker het concertseizoen weer. Hoog tijd voor een lijst met de tien (nog niet uitverkochte!) concerten die je deze maand niet mag missen. Zoals je van ons gewend bent. 

De Likt – vrijdag 2 september, Rotown Rotterdam (10,-)

Als je zeker wil zijn van een feestje dat gelijkstaat aan totale gekkigheid, ben je bij dit concert 200% zeker op de goede plek. Met niet alleen heerlijke hit Ja Dat Bedoel Ik, maar ook met debuutalbum De Likt (2015) op zak hebben de heren meer dan genoeg redenen om hun so called “futuristische funk” waar dan ook ten gehore te brengen. En waar kan dat beter dan in hun woonplaats Rotterdam?

M. Ward – donderdag 8 september, Paradiso Amsterdam (20,-)

M. Ward is een monster of folk. Zonder grappen, samen met o.a. Bright Eyes’ folkmeester Conor Oberst en My Morning Jacket’s Jim James maakte hij een supergroup-plaat als Monsters of Folk (2009) die het beste in de heren naar boven bracht. Als solomuzikant had Ward er toen al een carrière met alom geprezen albums opzitten. Vervolgens zette hij dat dubbel en dwars voort met duo She & Him (met New Girl-actrice Zooey Deschanel) en americana-albums zoals zijn recente: More Rain. Een zeer ervaren maar altijd spannende muzikant live. Kom vroeg trouwens, want voorprogramma Big Thief is de moeite waard!

Vic Mensa – donderdag 15 september, Melkweg Amsterdam (17,-)

Het is bijna niet te geloven, maar het is alweer ruim twee jaar geleden dat megahit Down On My Luck ineens overal gedraaid werd. Iedereen had binnen no time gehoord van Vic Mensa, een jonge gast uit Chicago, tevens co-founder van hiphopcollectief SaveMoney (met o.a. Chance the Rapper en Donnie Trumpet). Dit jaar bracht hij There’s Alot Going On uit, dat voor liveshows alleen maar veel goeds belooft.

Taymir – vrijdag 16 september, Paard van Troje Den Haag (12,50)

Hoe de fuck zit het nou precies met Taymir? Ze zijn gestopt. Maar ze hebben ook een nieuw album uitgebracht. Maar ze zijn ook gestopt. Enfin, het is gewoon allemaal waar! De Haagse band gaat inderdaad stoppen, maar heeft  nog net op het nippertje er een tweede album genaamd You Already Know uitgeknald. En om de hele zaak with a bang af te sluiten, geven de heren op 16 september hun laatste concert in hun hometown.

MOTHXR – vrijdag 16 september, Bitterzoet Amsterdam (10,-)

Ondanks de naamsbekendheid van acteur Penn Badgley staat zijn band MOTHXR nog niet geheel in de spotlights. Totaal onterecht overigens,want Badgley en zijn compagnons – allemaal afkomstig uit Brooklyn, maken heerlijke indiepop slash electronica met invloeden uit de 80’s. Debuut Centerfold is inmiddels uit, en het luisteren zeker waard.

Sunflower Bean – zondag 18 september, ACU Utrecht (8,-)

Meer muziek uit New York! Meet Sunflower Bean: Julia Cumming, Jacob Faher en Nick Kivlen maken dromerige psychedelica die deze avond menig heup zal doen meewiegen, maar ook menig mosh pit zal laten ontstaan. Op Le Guess Who? 2015 bewees het trio al een prachtshow neer te zetten en dat doen ze nu gewoon nog een keer. En dat voor maar acht ekkies.

Battles – dinsdag 20 september, Doornroosje Nijmegen (17,-)

Als er één band is die niet genoeg kan krijgen van experimenteren is het wel Battles. De drie Amerikanen hebben inmiddels drie albums op zak, maar weten keer op keer weer te verbazen  met nieuwe deuntjes, riffjes en bliepjes. Noem het wat je wil (enkele voorbeelden die je wellicht kunnen inspireren zijn math rock, experimental rock, of art rock), maar geloof ons als we zeggen dat je dit eigenlijk niet mag missen.

Mystery Jets – dinsdag 27 september, De Helling Utrecht (13,-)

Stiekem stonden Mystery Jets, dat we in het begin van dit jaar uitgebreid interviewden, ook al in ons ‘10x concerten in april‘-artikel, maar omdat het concert toen jammer genoeg is verplaatst (of ja, jammer – nu hebben we al het moois nog tegoed), zetten we het er nu gewoon nog een keer in. De vier Engelse heren bewezen op Best Kept Secret al dat hun gloednieuwe album Curve Of The Earth live geheel tot zijn recht komt. Die nieuwe nummers afgewisseld met de oude hits maken dé perfecte concertformule.

The Boxer Rebellion – dinsdag 27 september, Paradiso Amsterdam (20,-)

Time flies: het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat The Cold Still uitkwam, het album waarmee de Britten het eerste doorbraaklicht zagen. Inmiddels is album nummer vijf (Ocean by Ocean) al een paar maanden uit, en blijven de heren keer op keer bewijzen heerlijk melodieuze rock te kunnen maken. Zwijmelen geblazen in de Amsterdamse nazomer.

Låpsley – vrijdag 30 september, Melkweg Amsterdam (16,-)

Låpsley is waarschijnlijk net zo oud als het gemiddelde Muzify-redactielid,  maar ze heeft al een behoorlijke schare fans opgebouwd. Het begon allemaal bij de titel ‘BBC Sound of 2015’ die ze in ontvangst mocht nemen, waarna de singer-songwriter dit jaar haar debuutalbum Long Way Home uitbracht. Fijne mix van pop en elektronica, met een rondje op de a.

Tweet Share
Geschreven door
Maartje

Het liefst spendeert Maartje haar dagen in Concerto en haar nachten naast haar platencollectie. Kent meer lyrics dan goed voor d'r is, en is altijd in voor een discussie over Alex Turner's haar. Verder kan je h...