MENU
10x Concerten oktober
2 oktober 2016
887 WOORDEN 2 MINUTEN

Finalemente, het concertseizoen is weer in volle gang! Artiesten uit binnen- en buitenland betreden de bekende Nederlandse poppodia weer, en wij hebben de tien leukste van oktober voor je uitgekozen.

Kakkmaddafakka – zondag 2 oktober, Doornroosje Nijmegen (17,-)

Als er een band is die hoog staat in het rijtje met dansbare liveshows, is het Kakkmaddafakka wel. De Noren brengen met hun vrolijke indiepop zelfs de grootste chagrijn aan het dansen, en hebben met nieuwe album KMF (dat stiekem ook ineens de nieuwe bandnaam is geworden?) bewezen hun talent voor mooie albums maken niet verloren te hebben. Sidenote: het voorprogramma is deze avond de  Nijmeegse band Thaïti: minstens zo dansbaar, en zeker het checken waard!

Watksy – dinsdag 4 oktober, Oude Zaal Melkweg Amsterdam (16,-)

Als George Watsky ergens een koning in is, is het je meenemen door een emotionele rollercoaster. Blij, verdrietig, verbaasd, boos: Watsky laat het je allemaal voelen. De San Francisco based rapper begon al op jonge leeftijd met spoken word poetry, maar switchte al snel naar de rapwereld. Zijn nieuwe album x Infinity is opnieuw goudeerlijk, keihard, en vol met verrassingen.

The Elementary Penguins – donderdag 6 oktober, Patronaat Haarlem (8,-)

Met hun debuutalbum Weekend Transition weten The Elementary Penguins simpelweg duidelijk te maken dat ze aanstekelijke indierock kunnen maken. De heren uit de hoofdstad hebben onlangs nieuwe single Wild Fever uitgebracht, die op meer goeds doet hopen. Tot die tijd: voor slechts 8 euri zijn de heren de donderdag 6 oktober te vinden in Patronaat te Haarlem.

Oscar – zaterdag 8 oktober, Merleyn Nijmegen (8,-)

Zijn debuutalbum Cut and Paste is inmiddels alweer een paar maanden uit, maar op de Muzify-redactie zijn we Londenaar Oscar Scheller nog lang niet vergeten. Klinkend als een mix van Blur en The Smiths (Morrissey much) wist Oscar een paar maanden geleden Down The Rabbit Hole al keurig te openen. Zaterdag 8 oktober komt daar een heerlijk vervolg van, en dat slechts voor acht euro.

Seasick Steve – dinsdag 11 oktober, Paradiso Amsterdam (30,-)

Sinds het moment dat Seasick Steve tien jaar geleden bij Jools Holland ontdekt werd, heeft de baardige man niet stilgezeten: inmiddels is album acht alweer op komst (Keepin' The Horse Between Me And The Ground, 7/10), gevuld met bluesnummers precies zoals we ze van Seasick Steve kennen. Kan je nou niet de 11e? No worries: Steve staat de volgende dag gewoon nog een keer in de poptempel.

Klangstof – woensdag 12 oktober, Tolhuistuin Amsterdam (12,-)

Eens zei DJ Zane Lowe over Klangstof “If you love Radiohead, Pink Floyd, My Morning Jacket, Mercury Rev and all of the amazing musicians which take songs into a more widescreen environment, get to know Klangstof." Moss-bassist Koen van de Wardt verraste de Muzify-redactie vorig jaar al op Best Kept Secret met zijn gloednieuwe band, en nu het debuutalbum Close Eyes to Exit eindelijk uit is, zijn er des te meer redenen om de heren nog een keer live te zien.

Mozes and the Firstborn, donderdag 13 oktober, Vera Groningen (10,-)

Skiiiiiills, I got skiiiiiiiiiills! Mozes and the Firstborn verrasten in 2013 alles en iedereen met debuutalbum Mozes and the Firstborn, dat naast megahit I Got Skills ook heerlijke psychedelische-garage-pop-nummers als Peter Jr. en What’s Wrong, Momma bevatte. Enkele jaren van touren (met onder anderen together PANGEA) volgden, en nu zijn de heren (eindelijk) terug, met tweede album Great Pile Of Nothing op zak.

James Vincent McMorrow – woensdag 19 oktober, TivoliVredenburg Utrecht (32,50)

Na debuutalbum Early in the Morning (2010) en opvolger Post Tropical (2014) heeft de uit Ierland afkomstige James Vincent McMorrow alweer zijn derde album We Move de wereld ingeslingerd. Met zijn prachtige falsetstem gecombineerd met elektronische beats weet de singer-songwriter ons keer op keer meer dan positief te verrassen. Goedkoop? Niet echt. De moeite waard? Zekerste weten. PS: lees ons interview met James hier!

Loyle Carner – donderdag 27 oktober, Kleine Zaal Paradiso Amsterdam (12,50)

Misschien wel de grootste aanrader van deze maand is Loyle Carner, de grootse hiphop-sensatie uit Groot-Brittannië. Wereldberoemd is hij nog niet, maar volgens de gehele Muzify-redactie is het slechts een kwestie van tijd voordat Coyle Larner – zo heet hij echt, totaal doorbreekt. In 2015 zagen singles Tierney Terrace en Ain’t Nothing Changed al het licht, en met gloednieuwe single NO CD kan de 27e in de kleine zaal van Paradiso niets dan een bijzondere avond worden.

Slaves – maandag 31 oktober, Oude Zaal Melkweg, Amsterdam (16,-)

Het recept tot Slaves? Één drumkit, één elektrische gitaar en twee crazy Britten. Isaac Holman en Lauri Vincent vormden in 2012 punkduo Slaves, en zijn sinds dat moment niet meer weg te denken uit de Britse hitlijsten. Vorig jaar brachten de lads hun debuutalbum Are You Satisfied? uit, waar de ene hit de andere hit opvolgt. Perfect voor festivals, nog perfecter in een zaal. Klaar voor de moshpit? Go.

Tweet Share
Geschreven door
Maartje

Het liefst spendeert Maartje haar dagen in Concerto en haar nachten naast haar platencollectie. Kent meer lyrics dan goed voor d'r is, en is altijd in voor een discussie over Alex Turner's haar. Verder kan je h...