MENU
10x concerten februari
1 februari 2017
1034 WOORDEN 2 MINUTEN

Het is februari: de dagen beginnen langer te worden, de eerste sneeuw is gevallen en eigenlijk is de winter nog lang niet afgelopen. Des te meer reden om lekker de warmte (en gezelligheid, en muziek) op te zoeken in een leuke concertzaal! Wij hebben de tien leukste concerten weer voor je uitgezocht.

Kakkmaddafakka – dinsdag 2/2, Melkweg Amsterdam (18,50)

Onze favoriete Noren keren terug naar Nederland! De heren van Kakkmaddafakka hebben vorig jaar hun gloednieuwe album KMF uitgebracht (en hebben daarbij ook hun bandnaam half veranderd naar ‘KMF’ – how sad) en stelden daarmee alles behalve teleur. Als er één band is waarbij je verzekerd bent van dansen – dan is het Kakk. Nog niet overtuigd? Zoek dan even hun hilarische streams/vlogs op op YouTube. Gegarandeerd lachen.

Blossoms (+Declan McKenna) – vrijdag 3/2, Melkweg Amsterdam (14,-)

Begin vorig jaar stonden de jongens van Blossoms nog in ons ‘Upcoming 2016’-lijstje, met single Charlemagne op zak. Inmiddels zijn we alweer een jaartje verder en hebben de heren hun self-titled debuutalbum uitgebracht. Vergelijkingen met The Last Shadow Puppets en The Stone Roses zijn volledig op hun plaats, zeker nadat festivals als  Rock Werchter en Glastonbury helemaal plat werden gespeeld door Blossoms. Kan het beter? Jazeker, want in het voorprogramma staat Declan McKenna – de 18-jarige singer-songwriter die met Brazil in no-time doorbrak. Twee vliegen in één klap was nog nooit zo mooi van toepassing.

Thaïti (+ The Honolulu Cocktail Show) – woensdag 3/2,  Luxor Arnhem (7,50)

Toch meer zin in tropische vibes deze woensdagavond? Kom dan naar Arnhem voor een heus ‘live worldbeat feest’ met Thaïti en The Honolulu Cocktail Show! Zonder ook maar één release op zak schopten de heren en dames van Thaïti het tot de 3FM-studio (en Doornroosje, én Valkhof Festival) en waren zij ook te zien in het voorprogramma van niemand minder dan het eerdergenoemde Noorse Kakkmaddafakka! Inmiddels is single Habana geboren, en kunnen we niet wachten op meer muziek van de Nijmeegse band.

 Cass McCombs – zaterdag 18/2, Bitterzoet Amsterdam (15,-)

Als er één album is dat een enorme lading postieve recensies heeft gehad vorig jaar, dan is het wel Mangy Love van de singer-songwriter Cass McCombs. Zelf waren we ook enorm enthousiast over het negende album van de Amerikaan: “Mangy Love is als een omgekeerde ananas, inhoudelijk hard en scherp maar klankgewijs zo zoet als een pasgetrouwd stel. De inhoud afgestemd op de huidige stroom ontevredenheid en de buitenkant gelikt en opgepoetst maakt dit tot één van de betere platen van het jaar.” En dat allemaal in het intieme Bitterzoet – het kan niet stuk.

Gabriel Garzón-Montano – maandag 20/2 Bitterzoet Amsterdam (13,-)

Soul, Funk, R&B. Noem maar op – niks is voor singer-songwriter Gabriel Garzón-Montano te gek. In 2014 bracht de Amerikaan zijn eerste album Bishounè: Alma Del Huila uit, maar zijn echte doorbraak kwam toen niemand minder dan Drake een van zijn nummers samplede voor zijn hit Jungle van het album If You’re Reading This It’s Too Late (2015). Gabriels tweede album Jardin is slechts een paar dagen oud, maar een voordracht van het nieuwe materiaal staat al gepland voor het intieme Bitterzoet.

Foxygen – woensdag 22/2, Paradiso Amsterdam (16,-)

Sam France en Jonathan Rado, aka het gouden duo uit Los Angeles, aka Foxygen, komt naar Amsterdam! De twee heren hebben net hun nieuwste album Hang uitgebracht, dat wij eerder omschreven als “een schitterende bereiding van acht theatrale liederen, die in sterk contrast staan met de 24 tracks-tellende chaotische psych-voorganger”. Behoorlijk wat verandering dus, maar nog steeds dezelfde Foxygen-gekkigheid als altijd.

Weval – donderdag 23/2, Doornroosje Nijmegen (14,-)

Van talent uit Nederland kunnen we nooit genoeg krijgen. Niet gek dus, dat we fan zijn van het Nederlandse producersduo Weval, bestaande uit Harm Coolen en Merijn Scholte Albers. In 2013 kwam de eerste Half Age EP uit, waarna het snel ging met Harm en Merijn: zo kwam hun muziek terecht in een reclame met Penelope Cruz en bekroonde Pitchfork hun debuutalbum Weval (2016) met een acht – en dan kan je er wel van uitgaan dat het snor zit.

The Dandy Warhols (+Telegram) – maandag 27/2, Paard van Troje Den Haag (22,50)

Op de rand van februari komen The Dandy Warhols naar de stad achter de duinen! Dan hoor ik je denken: ‘Die naam ken ik ergens van – wat was die ene hit ook alwe-‘ JAWEL, dat is Bohemian Like You (wo ho, wooh!), de megahit die de heren alweer zeventien jaar geleden scoorden. Is dat dan het enige wat The Dandys voor ons in petto hebben? Zeer zeker niet: de heren hebben niet stilgezeten en hebben vorig jaar hun tiende(!) album Disortland uitgebracht. Daarnaast hebben The Dandy Warhols een enorme live-reputatie (ze hebben zelfs getourd met Bowie – just saying), dus eigenlijk vallen deze mannen niet te missen. Wo ho, wooh!

Two Door Cinema Club – dinsdag 28/2, Ronda Utrecht (29,-)

Na het tweede album Beacon was het verdacht stil rondom het Britse Two Door Cinema Club. Was de inspiratie op? Hadden Alex, Sam en Kevin er geen zin meer in? Hell no! Het duurde even, maar derde album Gameshow kwam vorig jaar dan eindelijk boven water drijven. Nog steeds de up-tempo Two Door Cinema Club – zoals we die al jaren kennen – die ook live een hoge reputatie heeft. Op Best Kept Secret 2016 waren de Britten één van de hoogtepunten, en ook in Utrecht verwachten we weer één groot feest.

Lil Yachty – dinsdag 28/2, Melkweg Amsterdam (20,-)

Toch geen zin in vrolijke indierock? Meer zin in wat good ol’ hiphop? Dan is dinsdag de 28e Lil Yachty je man. In September bewees Lil Yachty al een beest te zijn op het podium, en dit komt hij eind deze maand dunnetjes overdoen in de hoofdstad. Kan bijna niet misgaan met maarliefst twee albums op zak die beiden vorig jaar zijn uitgebracht. Zijn live-optredens schijnen overigens net zo bijzonder te zijn als zijn clips.

Tweet Share
Geschreven door
Maartje

Het liefst spendeert Maartje haar dagen in Concerto en haar nachten naast haar platencollectie. Kent meer lyrics dan goed voor d'r is, en is altijd in voor een discussie over Alex Turner's haar. Verder kan je h...