MENU
10x concerten in augustus
1 augustus 2016
794 WOORDEN 2 MINUTEN

Augustus is – met alle festivals die je om de oren vliegen, misschien wel de maand waarin het concertseizoen haar dieptepunt bereikt. Ondanks alles hebben wij tóch nog tien concerten uit de vrijwel lege concertagenda kunnen vissen die écht de moeite (en je geld) waard zijn. Enjoy!


St. Paul and the Broken Bones – zondag 7 augustus, TivoliVredenburg Utrecht (16,-)

Met eerste album Half The City (2014) boekten Paul Janeway en zijn zes “broken bones” al aardig wat naamsbekendheid. En terecht, want de zeven heren uit Alabama maken heerlijke soul, waarbij stilzitten geen optie is. Doen ze zelf ook niet trouwens: tweede album Sea Of Noise verschijnt begin september en wij kunnen niet wachten.

 

FIDLAR – dinsdag 9 augustus, Tolhuistuin Amsterdam (16,-)

Hoe je Fuck It Dog, Life’s A Risk het best kan omschrijven? Waarschijnlijk als FUCK IT DOG, LIFE’S A RISK. De jonge honden afkomstig uit Los Angeles maken korte, aanstekelijke (en heel erg mosh-bare) garagepunknummers (stiekem best wel hits hoor) volgens hun levensmotto. Welk levensmotto? Je mag drie maal raden.

 

Morgan Delt – zaterdag 13 augustus, Paradiso Amsterdam (10,-)

De muziek van Morgan Delt in drie woorden? Rauwe Psychedelische Rock. Wat er verder nog te zeggen valt? De beste man heeft een grote bos haar, klinkt bij vlagen enorm als Kevin Parker – of John Lenno – en heeft in 2014 een prima debuut uitgebracht. Kortom: vind je sixtieshippie in jezelf, en let’s go!

Psychic Ills – zondag 14 augustus, Rotown Rotterdam (9,-)

Laat je deze zondag meeslepen door de kabbelende psychedelica (gemixt met jazz, blues, country, gospel en what not) van Psychic Ills. Ondanks het geruime aantal albums dat het duo heeft uitgebracht, heeft Psychic Ills nog niet zo heel veel naamsbekendheid, al stond de band dit jaar wel op Best Kept Secret. Ons zou het niet verbazen als daar snel verandering in komt.

Godspeed You! Black Emperor – dinsdag 16 augustus, 013 Tilburg (25,-)

Als je een hekel hebt aan post-rock, kan je maar beter ver uit de buurt van Tilburg blijven op vrijdag 16 augustus, aangezien een van de grootste bands in dat genre ons (met deze show als enige in de Benelux!) komt verblijden. De setlist zal niet erg lang zijn, aangezien de duur van een nummer bij GY!BE gemiddeld op 17 minuten ligt, maar een onmisbare show, dat wordt het zeker.

 

The Tallest Man On Earth – woensdag 17 augustus, Caprera Bloemendaal (29,50)

Van de keiharde duistere post-rock van GY!BE meteen door naar de rustige folky liedjes van The Tallest Man On Earth. De Zweedse singer-songwriter  heeft inmiddels alweer vier albums op zijn naam staan, en tot onze grote vreugde onlangs nog single Time Of The Blue uitgebracht. Genoeg reden voor een zwoele avond in openluchttheater Carpera in het minstens zo zwoele Bloemendaal.

Philip Glass Ensemble: Koyaanisqatsi – vrijdag 19 augustus, Heineken Music Hall Amsterdam (65,-)

Niet van plan om naar Lowlands te gaan? Niet getreurd, want vrijdag de 19e wordt de HMH voor één keer omgetoverd tot een heus filmtheater. Wat daar zo leuk aan is? Well, de enige echte Philip Glass komt eenmalig met dertien andere muzikanten live zijn composities bij filmklassieker Koyaanisqatsi spelen. Dat zal je bij Pathé niet geberuen.

 

Nas (+ Woodie Smalls) – woensdag 24 augustus, 13 Tilburg (32,50)

Voor een exclusieve show komt niemand minder dan Nas naar – waar anders – 013! Twee jaar geleden bestond het wereldberoemde Illmatic (1994) alweer twintig jaar en dat zal deze avond ongetwijfeld ook nog even gevierd worden. Ook niet mis: onze zuiderbuur Woodie Smalls komt mee als voorprogramma!

 

Kevin Morby – maandag 29 augustus, Bitterzoet Amsterdam (15,-)

“Morby maakt niet alleen muziek om live te zien, maar ook om thuis wat vaker te luisteren. Het kan op een hypnotiserende manier blijven steken, zeker op een zomeravond,” schreven wij over het broeierige optreden dat Kevin Morby eerder dit jaar gaf in de Tolhuistuin. Lucky for us komt de Amerikaan dat eind deze maand nog even dunnetjes overdoen in het intieme Bitterzoet. Ondanks de hitte: kippenvel gegarandeerd.

Gengahr – woensdag 31 augustus, EKKO Utrecht (9,-)

Je band vernomen naar een Pokémon is al een behoorlijke grote stap in de goede richting, en daarnaast een briljant debuutalbum creëren maakt de weg naar een succesvolle muziekcarrière al vrij snel vrij. De jongens van Gengahr bewezen met A Dream Outside (2015) meesters te zijn in het maken van aanstekelijke psychedelische tunes.

Tweet Share
Geschreven door
Maartje

Het liefst spendeert Maartje haar dagen in Concerto en haar nachten naast haar platencollectie. Kent meer lyrics dan goed voor d'r is, en is altijd in voor een discussie over Alex Turner's haar. Verder kan je h...